2009. február 14., szombat

Így tökéletes minden

Dodó ma kifejezetten csúnyán köhögött. Délutánra már szinte fokozhatatlanná vált a száraz görcsös köhögés. Gondoltam beújítok egy kis disznózsírral:-) ugyan még nem próbáltam, de bíztam nagyanyáink praktikájában.


Gondoltam, hogy egy alkalomtól még nem várok csodát, de hogy szegénykém levegőt is alig kap, egyfolytában köhögött...


Jó akkor a párás hideg levegő biztos segít. Kellemest a hasznossal, gyorsan felöltöztettem és félálomban kivittem az udvarra:-)


Ugye este 10 óra, kint korom sötét, csak a hó száll erőteljesen és a szél fúj kitartóan. Felkapcsoltam a villanyt a teraszon és szikrázva csillogott a hó, Dodónak földbegyökerezett a lába, mikor meglátta.


"Anya, nézd csillog a hó, jaj de gyönyörű, ÍGY TÖKÉLETES MINDEN!" és eközben kezével körbemutatott a tájra.


Nagyot mosolyogtam és én is ismételtem: ÍGY TÖKÉLETES MINDEN!!!

2009. február 11., szerda

Rebiszáj

Egy kis mosolyfakasztó szösszenet:

Anya: " jóóóóó, pont ott maszírozd, ott a csomó!!"
Rebi: "oké anya, kicsomózom a hátad!"

Papírkutyák kontra Valami Amerika 0:1

Papírkutyák kontra Valami Amerika 0:1 így ítélem meg a egymérkőzéses játszma végeredményét.
Tegnap Szilvivel megnéztük a közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti bemutatót. Ugye nem vagyok messze az igazságtól azzal, ha azt gondolom, hogy egy vígjátéknak a nevettetés, szórakoztatás a feladata? kb. 20 percenként volt olyan poén, ami több nézőt is nevetésre ösztönzött. Vagy mi magyarok nem értjük a magyar humort? De akkor a Valami Amerika 2. mivel operál, h. a második kör is elsöprő siker? Amerikai-magyar humorral? Mitől lesz eladható egy film? Milyen arányban kellenek a hozzávalók? 1 adag neves színész? 1 adag profi rendező és operatőr? 2 adag bevezető kampány? 2 adag támogató a filmhez 1 helyett? Sok kérdéssel jöttem haza a vetítésről....
volt még egy elgondolkodtató esemény - nők kontra férfiak - a vetítés kezdete előtt:-)
pattogatott kukoricát kért előttünk 2 fiatalember, púpozva kapta az 5L-es dobozt az ifjú kiszolgáló hölgytől, majd ezt követően a mi, szintén 5L-es kukoricánkból pont annyi hiányzott, amennyivel megpúpozta a fiukét. :-)))))