2010. április 28., szerda

Suli

Már most izgulok pedig még több mint egy év van a csajok iskolakezdéséig. Izgalmam oka a helyes választás súlya, tétje. Jó lenne felmérni a képességeiket már most, hogy annak megfelelő sulit válasszunk. Ne legyen nekik megeröltető, ám de sétagalopp se. Az elkövetkezendő 1-2 hétben kellene találnom egy fejlesztőpedagógust, aki segít nekem abban, hogy iskolaérettségük csíráját kicsit erősíthessük, fejleszthessük.

A heti menetrenden annyit könnyítettünk a csajoknak, hogy szombatonként már nem járunk Sanyi bácsihoz szenzomotoros tornára. Elég volt belőle 1 év. Így csak a heti két úszás az ovin kívüli elfoglaltság. Emellé befér a sulira való előkészítés.

Sajnálatos módon a legnagyobb fejlődést, - ugyan negatív irányban - a következőkben mutatják:
- hiszti
- szófogadatlanság

Az elmúlt két-három hétben már azon gondolkoztam, hogy valamit nagyon elrontottunk. Úgy érzem túlságosan egyenrangú felekként kezeljük őket és az akaratukat - bármire irányul is - egyre inkább véghez viszik a környezetükön. Leginkább a mama és a papa nem bír velük, aztán apci is küzd egy-egy reggeli induláskor. Könyörögni kell mindenért, hiszti van mindenért és ugye elég sűrűn összevesznek.

Most azzal próbálkozom, hogy gyártottam három "szabálykártyát" :
1. szófogadatlanság
2. hiszti
3. veszekedés ,
amit a heti "órarendjük" mellé a hűtőre raktam.

és ehhez 10-10 pirospontos és feketepontos kártyát. Ha valaki megsérti valamelyik szabályt, akkor a nevével(jelével) ellátott kártyát a szabálykártya alá helyezem. És ugyanígy járok el, ha valaki kiemelkedően viselkedik valamely témakörben. 1 hét elteltével díjazom a hét pirospontosát és valamiféle (még nem tudom milyen) megrovásban részesül a feketepontos.

Remélem elérek valami javulást...

Nincsenek megjegyzések: