2010. augusztus 23., hétfő

Dackorszak, 3. felfonás???

Dorinára időnkőnt - hol sűrűbben, hol ritkábban - dührohamok törnek rá. Szinte mindenen megsértődik, vélt és valós sérelmei vannak. Általában Rebivel kapcsolatos féltékenységre vezethető minden vissza.

Nem tudom egyenlőre, hogy miként kezeljem. Ugye kezdetektől igyekeztem elkerülni az összehasonlítgatást, nehogy rivalizálást szítsak. Néha-néha ez nehezen megy, mert a például a köztük lévő akár testi különbségekre nem én hívom fel a figyelmet. Például Rebi jó 5 cm-el alacsonyabb és 4 kg-al kevesebb a súlya Dodóénál. Egy-egy ilyen mérés alkalmával ők maguk versengenek és próbálnak a másiknál jobbak lenni. De ruha-cipő vásárlásnál is az egy számmal kisebb méret okozhat frusztrációt...bár Rebire nem jellemző a sértődékenység!!! De a versenyhelyzet jelen van!!
Aztán Dodó Rebi fogaira irigy. Ugye Rebinek már egy éve megindult a fogváltás. Mára már 10 csontfoga van. Egy-egy fogjövetelkor nagyobb figyelmet kap, ez rosszul eshet Dodónak...

A mondhatni természetes testvérféltékenységen, viszálykodáson túlmenően - ami időnként az ikerségből fakadóan fokozottabb - Dodó úgy érzem nehezen tudja kezelni mostanában a "tiltásokat'?? Úgy látom, mintha egy újabb "önállósodási korszakba" léptünk volna. Azt fantáziálja, hogy ő egyedül dönt, egyedül vásárol, azt vesz meg, amit akar stb.

Próbálom azokat a hibáimat korrigálni, amelyek összefüggésbe lehetnek az újabb "dackorszakkal", például kevesebb tiltás és nem. És extrább odafigyelés...
Akik ismerik őket, bennünket, tudják, hogy az egész életünk körülöttük forog...állandó és folyamatos odafigyelés....

Elképzelhető, hogy valamiféle szorongás bújik meg a viselkedés mögött:-( Ennek utána kell járnom!!!

1 megjegyzés:

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.